Nieuws

Blog 05 maart 2019

I AM SAM, de vernieuwde basis voor jouw SAM-programma

Vaak wordt Software Asset Management (SAM) nog altijd gezien als het registreren van contracten en licenties en een jaarlijkse compliancy berekening. Maar SAM is veel meer dan alleen een licentieadministratie en jaarlijkse reconciliatie. SAM is een programma, die alle afdelingen van een organisatie raakt en een waardevolle bijdrage levert in veel (reeds bestaande) processen. In deze blog reeks neem ik jou mee in het complete I AM SAM programma van COMPAREX.

+ Lees meer
Blog 05 maart 2019

Controle over je gezondheid, controle over je softwarelandschap

Een IT-omgeving is in veel opzichten vergelijkbaar met het menselijk lichaam. Het bestaat uit verschillende componenten die elkaar aanvullen en die er samen voor zorgen dat het geheel optimaal functioneert. Net zoals het vrij gebruikelijk is om zo nu en dan een arts te bezoeken voor een medische check-up, wordt ook een regelmatige scan van je IT (software-)omgeving aangeraden.

+ Lees meer
Nieuwsitem 05 maart 2019

De authenticiteit van ITAM solutions gaf de doorslag

De Gemeente Rotterdam zocht naar een partner die in staat is haar ondersteuning te bieden op het gebied van Software Asset Management (SAM) en die vooral ook proactief advies zou kunnen geven. Via een aanbesteding is de gunning gedaan aan ITAM solutions. 

+ Lees meer
Congresnieuws 26 februari 2019

Discussieer mee in het Strategie Cafe!

Het IT & Software Asset Management congres is vernieuwd! Tijdens deze 17e editie introduceren we het Strategie Café, waar vakgenoten voor u klaar staan met inspirerende verhalen over actuele onderwerpen als Cloud, Data Analyse, Governance, Tooling, Audits, Compliancy en Fusies & Overnames.

+ Lees meer
Persbericht 20 februari 2019

Hoe voorkom je de ‘Cloud Shock’?

Veel organisaties werken tegenwoordig met cloud-gebaseerde technologieën zoals Infrastructuur-as-a-Service (IaaS) en Software-as-a-Service (SaaS). Niet zo gek, aangezien de cloud goedkoper en flexibeler is dan een on-premise oplossing. Daarnaast is de cloud makkelijk te implementeren en niet afhankelijk van verouderde IT-systemen. 

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen