Discussieer mee in het Strategie Café!

Het IT & Software Asset Management congres is vernieuwd! Tijdens deze 17e editie introduceren we het Strategie Café, waar vakgenoten voor u klaar staan met inspirerende verhalen over actuele onderwerpen als Cloud, Data Analyse, Governance, Tooling, Audits, Compliancy en Fusies & Overnames.

Na een kort inleidend verhaal over de lessons learned van je SAM-collega over de specifieke topics is er meer dan voldoende ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan over het onderwerp. Duik de diepte in, stel vragen aan andere vakgenoten en deel kennis in het Strategie Café!

Voor u staan klaar in het Strategie Café:

Bart van den Heijkant, Software Asset ManagerRabobank over Audits

De Lessons Learned van Audits en Compliant ‘zijn’

100% compliant vs. 100% audit-ready, Bart komt tijdens zijn sessie met voorbeelden vanuit zijn werk bij de Rabobank, hij zal handvatten bieden en samen met het publiek audits testen en / verbeteren. Creëer samen een set aan spelregels of een algemeen plan van aanpak!

________________________________________________________________________________________

 
Rick van Haaren, Manager SAM & CMONederlandse Spoorwegen over SAM en SAAS, IAAS en PAAS

Hoe gaat SAM om met Cloud? Dat ligt aan de weersvoorspelling!

Cloud het buzzword van de huidige tijd. Door velen gezien als bedreiging van het SAM vak. Toch zou dat wel eens mee kunnen vallen. Wat is nu eigenlijk “ de Cloud”? Waar hebben we het dan over? En is SAM al niet in staat om de Cloud te bedienen? Binnen NS zie ik verschillende varianten van de Cloud en allemaal hebben ze hun eigen karakteristieken. Cloud in perspectief plaatsen, net als je voorbereiden op het weer van morgen.

_______________________________________________________________________________________

Henk Dirven, Head Software Asset & Configuration Management en Jan Kea, Software Asset Manager – ABN Amro Bank N.V. over de meerwaarde van SAM voor andere disciplines in de organisatie

SAM zit op een (data) pot met goud

Hoe verkrijg je data? Hoe check je op betrouwbaarheid? En als je data hebt, wat doe je ermee, of beter nog: voor wie doe je dit?

Zomaar wat losse opmerkingen die de essentie van data en SAM weergeven. Ja er is data, en er is behoefte: je kunt de organisatie hiermee helpen! De truc is het toepasbaar te maken voor de doelgroep die je wilt bedienen. Er zijn legio mogelijkheden, en verschillende scenario's.

_______________________________________________________________________________________

Ger Katuin, Manager Vendor & License ManagementAir France KLM en Derk Jan Brands, Software Asset Manager Air France KLM over de SAM business case, lessons learned en het implementeren van processen & tooling

SAM business case, lessons learned en het implementeren van processen & tooling

Ger en Derk-Jan vertellen hoe het bij Air France KLM allemaal begon en waarom de eerste poging mislukte door eigen succes.

Vraagstukken als Hoe een visie bottom-up te creëren en goedkeuring te krijgen staan centraal in deze sessie. En nu: implementeren van processen en tooling, en wat iedereen er al van geleerd heeft.

_______________________________________________________________________________________

Guido Visschers, Global Software Asset Management Lead en Arnold Borghart, Program Manager Global SAM integrationAhold Delhaize over Governance en Merger-uitdagingen

Waarom is Governance belangrijk voor SAM?

We willen als “SAMmers” allemaal dat we van waarde zijn voor de organisatie. In de basis is een effectieve SAM functie vooral een Risk Management functie: SAM communiceert slecht nieuws aan de organisatie en haar merken, afdelingen, functies en soms zelfs aan het personeel.

Hierbij is het cruciaal dat de Governance goed is ingeregeld. De Governance zorgt er namelijk voor dat SAM het mandaat krijgt om bestuurlijke sponsors te benoemen, beleid op te stellen welke de organisatie verplicht om compliant te opereren en zich aan bepaalde regels te houden, intern te rapporteren, de organisatie te verplichten actie te ondernemen, etc.

Bent u er ook bij?

Mis deze 17e editie van het vernieuwde IT & Software Asset Management congres niet! Meld u nu aan voor het congres, dat plaatsvindt op 19 maart in het Valk Exclusief in Utrecht.