The future of ITAM

Ron Brill, CEO Anglepoint & Voorzitter van het ITAM Standards Committee bij ISO, leidt een team van ongeveer 120 experts uit 23 verschillende landen. Samen hebben zij het doel om de IT70-normen van de ISO 19770-familie naar een hoger niveau te tillen. In het bijzonder richten zij zich op de aanpassing van de ITAM-normen om zo andere bestaande normen en kaders te ondersteunen, dit geldt voor o.a.: de ISO 27000 family betreft de Cybersecurity normen, COBIT, gemeenschappelijke wet- en regelgeving (inclusief GDPR), etc.

Ron Brill heeft als CEO van Anglepoint directe ervaring met het implementeren en uitvoeren van ITAM/SAM bij meerdere Fortune Global 500 bedrijven. Hierdoor is zijn achtergrond niet alleen theoretisch, maar begrijpt Ron als geen ander de uitdagingen en doelstelling van dergelijke organisaties en weet hij precies wat wel en niet werkt. Zijn theoretische en praktijkgerichte perspectief is dan ook van grote waarde.

Lezing Ron Brill

Tijdens het IT & Software Asset Management congres bespreekt Ron hoe de digitale disruptie ITAM als organisatorische imperatief vormt. De dagen waarop ITAM voornamelijk bestond uit auditreacties of kostenbesparingen zijn verdwenen. Evenals de dagen van ITAM in een organisatiesilo. De toekomst van ITAM omvat een steeds toenemende onderlinge afhankelijkheid met andere domeinen zoals o.a. Cyber Security. De ISO 19770-familie van ITAM-standaarden is een nuttige routekaart tijdens deze reis.

Onderwerpen die tijdens zijn lezing aan bod zullen komen:

  • Het samenspel tussen ITAM en andere IT-domeinen. Hoe ITAM een kerncompetentie is die andere IT-functies mogelijk maakt.
  • De digitale verstoring / transformatie (overschakelen van eigendom van IT naar consumptie van IT / XaaS, IoT, eerste IT-beveiliging, agile IT, etc.) en de impact ervan op ITAM.
  • De evoluerende rol van ITAM binnen de organisatie - auditrespons en kostenoptimalisatie blijven altijd belangrijk, maar de focus verschuift naar ondersteuning van IT-activiteiten zoals informatiebeveiliging en andere. IT-vermogensbeheerders moeten evolueren om in de komende jaren relevant te blijven voor hun organisaties, en in feite hebben hun organisaties ze ook kritisch nodig om te evolueren.
  • Overzicht van ISO en de ITAM-commissie binnen ISO
  • Huidige en toekomstige ITAM-normen en hoe deze praktisch kunnen worden benut. Waarom normen gebruiken voor ITAM?
  • Het samenspel tussen ITAM-normen en andere normen, kaders en wettelijke vereisten.
  • Een routekaart naar de toekomst van ITAM, wat te verwachten (en wat u eraan kunt doen) in de komende 3-5 jaar.

Bent u er ook bij?

Wilt u de lezing van Ron Brill op 20 maart 2018 tijdens het IT & Software Asset Management congres bijwonen? Meld u dan vandaag nog aan*.

*Aanmelden is voor eindgebruikers geheel kosteloos