Sprekers 2019

Bart van den Heijkant_IT&SAM2019.jpg
Bart van den Heijkant
Software Asset Manager
Rabobank

Het inzichtelijk maken en vastleggen van licentierechten en het gebruik van licenties. Gecombineerd geven deze inzicht in de licentiepositie en de daarvan afgeleide software compliancystatus. Dit voor de leverancier Microsoft en Oracle. Daarnaast ook alle werkplek gerelateerde licenties.

Rick van Haaren
Rick van Haaren
Teamleider Software Asset Manager
Nederlandse Spoorwegen

Rick heeft een sterke achtergrond in IT en Procurement. Door deze achtergrond weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om IT en de business met elkaar te verbinden. Vanuit de invalshoek IT en Procurement heeft Rick de afgelopen jaren een centralisatie en optimalisatie weten te bewerkstellingen op het gebied van de SAP software inzet voor NS. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het Software Asset Management team binnen NS en de positionering van dit team binnen de organisatie. Binnen dit SAM team is hij als teamlead verantwoordelijk voor een integrale opzet van de SAM tooling en aanverwante processen, gebaseerd op de ISO 19770 standaard.

Henk Dirven_IT&SAM19.jpg
Henk Dirven
Head Software Asset & Configuration Management
ABN AMRO Bank N.V.

Henk is een ervaren IT-professional met uitgebreide internationale ervaring op het gebied van projectmanagement, procesbeheer en Software Asset & Configuration Management. Hij werkt al meer dan 40 jaar voor ABN Amro en heeft het grootste deel van de afgelopen jaren gewerkt aan de verdere ontwikkeling van SAM binnen ABN Amro. Innovatie, controle, voortzetting van de leveranciersportfolio, kostenbeheersing en klantgerichtheid staan hierbij centraal.

Anne Pietersma.jpg
Anne Pietersma
SAM vakgenoot

In 2009 is Anne begonnen als bankier voor MKB-klanten van ABN AMRO. Hij bood oplossingen in financiële aangelegenheden en fungeerde als een sparringpartner voor kansen en typische ondernemerskwesties. In deze rol werd Anne zich bewust hoe de kwaliteit van asset management de continuïteit en de winstgevendheid van een bedrijf beïnvloedt, en hoe essentieel de rol van de administratieve organisatie is voor zowel de klanten in kwestie als de organisatie.

Anne maakte in 2012 een carrièreswitch en begon als Account Manager IT die de IT-run-organisatie naar de IT-veranderorganisatie van ABN ARMO vertegenwoordigde. Sinds 2015 heeft Anne de rol van business analist en proceseigenaar in het SAM-team van de service management afdeling van ABN AMRO.

Ger Katuin_IT&SAM2019.jpg
Ger Katuin
Manager Vendor & License Management
Air France KLM

Ger werkt sinds 1987 bij KLM (sinds 2004 Air France KLM) in diverse IT- en management- functies. Sinds 2004 is hij betrokken bij Vendor Management voor de IT-afdelingen van Air France KLM en vanaf 2014 tevens bij SAM; in eerste instantie als afdelingsmanager en sinds kort als project manager voor SAM.

Meer sprekers worden geladen