Sprekers

Anne Pietersma.jpg
Anne Pietersma
Software Asset Manager
Royal BAM Group

In 2009 begonnen als bankier voor MKB-klanten van ABN AMRO. Anne bood oplossingen in financiële kwesties en trad op als sparringpartner voor kansen en typische ondernemerskwesties.

In deze rol werd hij zich bewust van hoe de kwaliteit van activabeheer de continuïteit en de winstgevendheid van een bedrijf beïnvloedt, en hoe essentieel de rol van de administratieve organisatie is voor zowel de klanten in kwestie als de organisatie.

In 2012 maakte hij een carrièreswitch en begon bij ABN AMRO als Account Manager IT, als vertegenwoordiger van de IT Run-organisatie naar de IT Change-organisatie met een focus op kostenbeheersing en kwaliteitsborging.

Drie en een half jaar later stapte hij over naar het Software Asset and Configuration Management-team in de rol van proceseigenaar en software asset manager.

Per 1 maart 2019 is hij als Software Asset Manager werkzaam voor Royal BAM.

Hennie de Hoog IT&SAM19.jpg
Dagvoorzitter
Hennie de Hoog
Voorzitter vereniging ITAM.NL
Vereniging ITAM.NL

Hennie is een ervaren manager met een brede achtergrond van werkzaamheden binnen de Rijksoverheid. Hij was tot voor kort verantwoordelijk voor IT Assetmanagement en Strategisch Leverancier management Oracle binnen het Ministerie van JenV. Als Programmamanager stond hij aan de basis van het inrichten van Software Assetmanagement binnen de Rijksoverheid. Momenteel is hij voorzitter van de (recent opgerichte) vereniging ITAM.NL

 

Paul.jpg
Dagvoorzitter
Paul van Liempt
Journalist & Interviewer
BNR & VDO

Paul had zijn eigen talkshow op BNR Nieuwsradio. Hij maakte eerder programma’s bij de Vara (Punch) de VPRO (De Avonden) en het station TalkRadio. Op RTL 4 leidde hij de discussie na het Carrédebat op 4 september 2012. Voor Llink maakte hij het buitenland programma 'Paul van Liempt in Sierra Leone'.

Voor Het Parool, Vrij Nederland en Het Financieele Dagblad schreef hij grote interviews en achtergrondverhalen over media, economie, politiek en sport. Hij treedt regelmatig op als dagvoorzitter, discussieleider en interviewer. Hij schreef vijf boeken: over media, onderwijs, sport, maatschappij en economie.

Ronald Hoeijenbos_ITSAM2020.jpg
Ronald Hoeijenbos
CEO Crayon Benelux en Sequint
Crayon

Sinds november 2019 ben ik CEO van Crayon Benelux en Sequint. Ik kom van Avaya, een specialist voor intelligente communicatie-oplossingen, waar ik de afgelopen dertien jaar verschillende (internationale) managementfuncties heb bekleed. Voordat ik bij Avaya kwam, werkte ik bij Infineon Technologies en Siemens. Ik ben afgestudeerd in Electrotechniek en Bedrijfskunde.

Rene Lansink
René Lansink
Software Asset Manager
ProRail

Oorspronkelijk begonnen als techneut is René doorgegroeid in verschillende coördinerende en leidinggevende rollen. Van daaruit is René rond 2008 definitief in aanraking gekomen met de boeiende wereld van licenties en het management daarvan. Dit heeft geresulteerd in het enterprise ready maken van een grote financiële instelling voor onder meer de vendoren Adobe, Microsoft en VMWare. In de afgelopen jaren heeft René als Business Consultant SAM verschillende publieke en commerciële organisaties ondersteund bij compliancy vraagstukken en het opstellen van processen en procedures.

In zijn huidige rol als Software Asset Manager binnen ProRail is René sinds halverwege 2017 begonnen SAM (nog) duidelijker op het netvlies te krijgen van alle betrokken afdelingen. Als geen ander weet René dat SAM geen onemanshow is maar een geheel wat door iedereen binnen de organisatie moet worden gedragen.

Meer sprekers worden geladen